سیر یک گیاه دارای برگهای باریک و گلهای کوچک سرخ رنگ است و یک ماده غذایی بسیار مفید به شمار میرود. این گیاه نه تنها یک چاشنی فوق العاده برای غذاهاست، بلکه مصرف آن (گیاه سیر)، خواص و فواید درمانی بسیاری برای سلامتی دارد. تاکنون هزاران مطالعه در مورد خواص سیر انجام شده است که از لحاظ علمی به اثبات رسیدهاند و نشان دادند که گیاه سیر به علت عناصری که دارد، مانند پنی سیلین عمل کرده و ترکیبات سولفوری تولید میکند.
در ادامه این مقاله تصمیم داریم تا شما را با ارزش سیر و فواید شگفتانگیز آن بیشتر آشنا کنیم. تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.
سیر و عسل دو ماده پر کاربرد در مصارف غذایی است که از زمانهای قدیم بسیار مورد توجه بشر بوده و با توجه به خواص تغذیهای و دارویی خود، باعث شده تا به عنوان یک داروی طبیعی مصرف شوند و سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.
برای دریافت اطلاعات کافی در زمینه فواید و خواص سیر و عسل، در ادامه همراه ما باشید.
ترکیب سیر با عسل رشد باکتریهای عامل بیماری و عفونت، از جمله ذات الریه و برخی از مسمومیتهای غذایی را کند و یا به طور کامل متوقف میکند.
آنتی اکسیدانهای موجود در عسل میتواند شما را در برابر بیماریهای قلبی محافظت کند و منجر به جلوگیری از سفت شدن رگهای خونی گردد.
ترکیب سیر و عسل به جذب آهن کمک کرده، جریان خون را بالا برده و به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید کمک میکند و از غلظت خون جلوگیری میکند.
هم سیر و هم عسل سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که به تعادل سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری کمک میکنند. همچنین ممکن است از مغز شما در برابر بیماریهای شایع مانند زوال عقل و آلزایمر نیز جلوگیری کنند.
خوردن سیر و عسل به صورت ناشتا در اول صبح از طریق بهبود سیستم هضم و سم زدایی از بدن و همچنین تامین انرژی مورد نیاز روز، به لاغری و کاهش وزن کمک میکنند.
سیر حاوی آلین، آرژنین، سلنیوم، ویتامین C، ویتامین B6 است. مصرف این گیاه ارزشمند علاوه بر طعمدهی به غذا، در حفظ سلامت بدن به ویژه کبد نیز کاربرد دارد. در ادامه خواص و فواید مصرف سیر را برای کبد باهم مرور میکنیم.
یکی از وظایف کبد، تولید نوعی کلسترول و همچنین جلوگیری از حرکت چربیها در جریان خون است که نقش مهمی در متابولیسم چربی و انرژی دارد. زمانی که کلسترولها در سطح بالایی هستند به کبد آسیب رسانده و باعث بیماری کبد چرب میشوند. خواص سیر و مصرف منظم آن، میتواند از کبد چرب جلوگیری کرده و یا آن را کاهش دهد.
سیر حاوی آلیسین است که زمانی که خرد یا له میشود به مادهای به نام تیوسولفونات تبدیل میشود. آلیسین مانند یک آنتی اکسیدان عمل کرده و رادیکالهای آزاد را مهار میکند و در نتیجه جلوی رشد سرطان را میگیرد. محققین معتقدند که سیر یک عامل درمانی بالقوه در برابر سرطان کبد است.
حال که با خواص سیر برای کبد آشنا شدید، شما را در ادامه با ۷ خاصیت اعجابانگیز این ماده بیشتر آشنا میکنیم.
سیر به دلیل خواص ضد قارچی خود، برای درمان قارچ پای ورزشکاران بسیار مفید است. برای درمان این مسئله و بهره بردن از خواص روغن سیر کافیست تا در یک تشت مناسب، مقداری آب گرم ریخته و روغن سیر یا سیر خرد شده را به آن اضافه کنید. پاهای خود را در آن قرار داده و ماساژ دهید. در نهایت پس از چند دقیقه آبکشی کنید.
سیر برای رشد ابروها بسیار مفید است. برای این کار کافیست تا سیر را از وسط نصف کرده و کمی فشار دهید تا آب بیاندازد و بعد به موی ابروهای خود بزنید و آنها را شانه کنید و صبر کنید تا به مدت چند ساعت بماند.
سیر حاوی ترکیبات گوگردی فعال و خواص ضد باکتریایی است که برای پیشگیری و درمان انواع سرطانهای معده، روده، پانکراس، سرطان خون و سینه مفید است.
روغن سیر دارای خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و آنتی بیوتیکی بوده و برای درمان گوش درد استفاده میشود.
سیر یکی از بهترین مواد طبیعی برای کاهش خستگی و افزایش انرژی در حین تمرینات بدنسازی در بدنسازان است.
آلیوم، در سیر، تره فرنگی، موسیر و پیاز به فراوانی یافت میشود که میتواند علاوه بر اینکه در پیشگیری از آرتروز مؤثر باشد، به درمان آن نیز کمک کند.
پزشکان و پژوهشگران نتیجهگیری کردند که مصرف آلیوم مخصوصا آلیوم موجود در سیر میتواند خطر بروز سرطان پروستات را کاهش دهد. فراموش نکنید که اثرات سیر و دیگر سبزیهای متعلق به خانواده آلیوم، بر روی سلولهای سرطانی سینه نیز بسیار مفید است.
پژوهشگران با انجام آزمایشهایی که درباره فواید سیر انجام دادهاند، به نکات شگفتآوری درمورد مصرف این ماده برای درمان بیماریها رسیدهاند. یکی از این نتایج این است که مصرف روزانه سیر، احتمال ابتلا به سرماخوردگی را به نصف کاهش میدهد و توان افراد و انرژی آنان را در کار افزایش میدهد.
سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامینهای گروه B است که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در درمان سریعتر سرماخوردگی یا آنفولانزا مفید است. برای مصرف سیر خام برای درمان سرماخوردگی کافیست تا یک حبه سیر را له کرده و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا آلیسین آن فعال شود و سپس هر ۳ الی ۴ ساعت آن را میل کنید.
اگر شما هم جزء افرادی هستید که با طعم سیر خام مشکل دارید، میتوانید آن را با آب پرتغال یا آب لیمو مخلوط کرده و یا به صورت پخته شده مصرف کنید. برای مصرف سیر پخته میتوانید در هر وعده غذایی خود ۲ تا ۳ حبه سیر مصرف کنید تا شاهد نتیجه معجزهآسای آن برای درمان بیماری خود باشید.
بیشتر عفونتهای قارچی در زنان از طریق واژن است. عفونت واژن یا به عبارتی واژینیت یکی از خطرسازترین عفونتها و یکی از بیماریهای شایع در خانمها است که ممکن است اختلالاتی نظیر خارش واژن، تغییر مقدار و رنگ ترشحات واژن، درد یا سوزش در هنگام ادرار کردن و مقاربت و … را به همراه داشته باشد. در زمان مشاهده علائم عفونت واژن نظیر علائم نام برده، لازم است تا برای درمان این مشکل، به صورت ناشتا از سیر خام استفاده کنید تا به طور کامل عفونتهای شما را درمان کند.
مصرف سیر همچنین برای درمان های موثر پروستات و پیشگیری از سرطان پروستات مفید است و باعث افزایش میزان و کیفیت اسپرم می شود.
آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که خواص و فواید خوردن سیر برای پوست و مو چیست؟ جالب است بدانید که خود سیر خام و ماسک سیر میتواند فواید بیشماری برای قسمتهای مختلف بدن و سلامت پوست و موی شما داشته باشد و آن را تغذیه کند. در ادامه شما را با این خواص بیشتر آشنا میکنیم.
امروزه ریزش مو به دلیل آلودگی، عادات غذایی نادرست، استرس و غیره به عنوان یک مشکل جدی برای خانمها و آقایان تلقی میشود. استفاده از مادهای موثر به نام سیر در این میان، میتواند در جلوگیری از ریزش موهای شما تاثیری شگرف داشته باشد. همچنین خواص ضد میکروبی این ماده برای از بین بردن باکتریهای ایجاد کننده شوره سر نیز بسیار مناسب است.
برای این عمل کافیست تا مقداری سیر خرد شده را با مقداری روغن نارگیل مخلوط کرده و سپس پوست سر و ریشه موهای خود را به آرامی ماساژ دهید و پس از ۳۰ دقیقه با آب ولرم شستشو دهید.
همچنین شما میتوانید برای بهره بردن از خواص سیر برای موهای خود، از محصولاتی نظیر شامپو گیاهی حاوی سیر استفاده نمایید. این محصولات را میتوانید از وب سایت شون خریداری کنید.
از این ماده میتوان به عنوان یک ماده ضد آکنه استفاده کرده تا بر ایجاد آکنه پوست غلبه کرد. برای این منظور کافیست تا یک حبه سیر را له کرده و آن را به مدت ده دقیقه بر روی آکنه خود قرار دهید.
برای جلوگیری از پیری زودرس پوست باید رسیدگیهای مورد نیاز برای پوست انجام شود. به همین سبب میتوانید از ماسک سیر نیز استفاده کنید. زیرا سیر حاوی آلیسین و آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از پیری زودرس پوست کمک میکند و باعث جوانسازی پوست صورت میگردد.
همانطور که در بالا هم به آن اشاره کردیم، سیر حاوی مقادیر بسیار زیادی آلیسین است که باعث میشود تا پوست صورت صاف، نرم و لطیف شود و علائم حاصل از ترکهای پوستی در آن از بین برود. برای مصرف و استفاده از سیر میتوانید سیر را له کرده و آن را با ماسک صورتی که استفاده میکنید ترکیب نمایید و سپس آن را به شکل ماسک بر روی پوست صورت خود قرار دهید و در نهایت نیز، پس از چند دقیقه آن را بشویید.